Jean Sibelius – The Essential Orchestral Favourites With Photo Album, CD *MYYTY*

5,00 

Avaamaton, muoveissa.

Osastot: , Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

HELSINKI PHILHARMONIC ORCHESTRA

LEIF SEGERSTAM, conductor

Jean Sibeliuksen syntymästä tulee vuonna 2015 kuluneeksi 150 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Ondine julkaisee 2 CD:n kokoelman Jean Sibelius: The Essential Orchestral Favourites.

Julkaisu on päivitetty versio kymmenen vuotta sitten julkaistusta kokoelmalevystä. Julkaisu on nyt laajennettu kahdelle levylle sisältämään suosikkiteosten Finlandian, Valse tristen, Tuonelan joutsenen ja Karelia-sarjan ohella myös Sibeliuksen ehkä tunnetuimmat laajemmat mestariteokset: viulukonserton sekä 2. sinfonian.

Erityispiirteenä on 52-sivuinen ja kaksikielinen (englanti ja suomi) levyvihkonen, joka sisältää useita valokuvaaja Bertil Dahlgrenin ottamia harvinaisia kuvia säveltäjästä. Yhdeksää levyvihkosen sisältämää kuvaa ei ole koskaan aiemmin julkaistu.

Kokoelma sisältää ainoan säilyneen taltioinnin säveltäjästä johtamassa omaa musiikkiaan: kyseessä on Sibelius johtamassa Andante festivoa Radio-orkesterin kanssa uudenvuodenpäivänä 1939.

Kaikki muut kokoelman taltioinnit ovat Leif Segerstamin johtamalta Helsingin kaupunginorkesterilta. Viulukonserton solistina on Pekka Kuusisto.